۱۳ شهریور ۱۳۹۱، ۱۲:۴۲

فلسفی در پاسخ به مهر:

بودجه موسسه علمی کاربردی جهادکشاورزی کافی نیست

سرپرست موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی با انتقاد از کافی نبودن بودجه 37 میلیارد تومانی این موسسه گفت: میزان دریافت شهریه از دانشجویان در این موسسه 15 درصد کمتر از شهریه دانشجویان در سایر موسسات علمی کاربردی کشور است.

به گزارش خبرنگار مهر، پیمان فلسفی، سرپرست موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی ظهر امروز در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار مهر که از او پرسید میزان اعتبارات این موسسه در سال جاری چقدر است؟، گفت: باتوجه به اینکه این موسسه دارای ردیف اعتباری مستقلی است، یک سوم اعتباراتش از طریق محل درآمدهای عمومی به دو شکل هزینه ای و تملکی محقق می شود.

به گفته وی، میزان اعتبارات تملکی این موسسه نسبت به سال گذشته چهار برابر افزایش یافته است. فلسفی با اشاره به اینکه دو سوم اعتبارات این موسسه از محل درآمدهای اختصاصی (دریافت شهریه از دانشجویان) تامین می شود، افزود: با وجود اینکه رشته های کشاورزی، رشته های پرهزینه ای هستند، اما میزان شهریه دریافتی از دانشجویان در این موسسه نسبت به سایر رشته ها در موسسات علمی و کاربردی دیگر 15 درصد کمتر است.

سرپرست موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی تصریح کرد: میزان شهریه دریافتی از دانشجویان در این موسسه نسبت به یک سوم میزان شهریه دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی است.

وی با اعلام اینکه میزان مجموع اعتبارات این موسسه در سال جاری 37 میلیارد تومان مصوب شده که شامل یک سوم درآمدهای عمومی و دو سوم درآمدهای اختصاصی است، در عین حال گفت: متاسفانه این میزان اعتبار نیازهای ما را تامین نمی کند.

سرپرست موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهادکشاورزی با اعلام اینکه از امروز ثبت نام دوره های کاردانی به صورت ترمی در این موسسه آغاز شده است و تا هجدهم شهریور ماه سال جاری ادامه دارد، از بورسیه 40 دانشجو در رشته فنی تولید و فرآوری توت فرنگی در مقطع کاردانی برای نخستین بار در کشور خبر داد.

فلسفی در ادامه در خصوص عملکرد این موسسه تصریح کرد: در حال حاضر 22 هزار نفر دانشجوی علمی کاربردی در 66 مرکز آموزش جهاد کشاورزی مشغول به تحصیل هستند.
 
سرپرست موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی با بیان اینکه این دانشجویان در یکصد رشته و 908 دوره در مقاطع کاردانی به صورت ترمی و پودمانی تحصیل می کنند، افزود: رشته های تحصیلی این موسسه شامل 66 رشته کارشناسی به صورت ترمی، 28 رشته کارشناسی به صورت پودمانی و یک رشته کارشناسی ارشد است.
 
وی با اشاره به اینکه یکصد رشته مذکور در 9 گرایش اصلی در مقاطع مختلف کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد تعریف شده اند، ادامه داد: گروه تخصصی علوم دامی دارای 9 رشته، گروه تخصصی علوم باغی دارای 21 رشته، گروه تخصصی علوم زراعی دارای 10 رشته، گروه تخصصی فنی و مهندسی دارای 9 رشته، گروه تخصصی صنایع تبدیلی و تکمیلی دارای 10 رشته، گروه تخصصی شیلات و آبزیان دارای 11 رشته، گروه تخصصی منابع طبیعی دارای 19 رشته، گروه تخصصی دامپزشکی دارای 7 رشته و گروه تخصصی برنامه ریزی و توسعه کشاورزی دارای 4 رشته است.
 
به گفته فلسفی، از سال جاری دو گروه 10 نفره در تهران و خراسان رضوی برای تحصیل در رشته دامپروری ارگانیک با گرایش طیور در مقطع کارشناسی ارشد از سوی این موسسه مورد پذیرش قرار گرفته اند.
 
این مقام مسئول با بیان اینکه 22 هزار نفر در سال تحصیلی 90- 91 مشغول تحصیل هستند، یادآور شد: امسال ظرفیت پذیرش 25 هزار نفر دانشجوی علمی کاربردی را در بخش کشاورزی داریم اما هنوز به طور قطعی مشخص نیست که این تعداد از افراد تا پایان سال تحصیلی جاری جذب این موسسه شوند.
 
وی افزود: از سال 1375 تا سال 1390 مجموعه فارغ التحصیلان موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی در مقاطع کاردانی و کارشناسی به صورت ترمی و پودمانی 69 هزار و 148 نفر بوده است.
 
فلسفی در ادامه با اعلام اینکه از امروز ثبت نام دوره های کاردانی به صورت ترمی در این موسسه آغاز شده است و تا هجدهم شهریور ماه سال جاری ادامه دارد، گفت: همچنین ثبت نام از دانشجویان در دوره های کاردانی به صورت پودمانی از 20 تا 28 شهریور انجام می شود.
 
سرپرست موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی، «شاغلین بخش کشاورزی»، «کشاورززادگان و روستازادگان» و «علاقمندان به فعالیت در بخش کشاورزی» را از اولویت های جذب دانشجو برای این موسسه و مراکز آموزش آن در سایر استان ها عنوان کرد.
 
این مقام مسئول با بیان اینکه شرط عمومی تحصیل دانشجویان در این موسسه آموزش عالی دارا بودن مدرک تحصیلی دیپلم است، خاطر نشان کرد: تنها شرط اختصاصی ما برای دانشجویان بورسیه اخذ تعهد به خدمت در بخش کشاورزی است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه دو مرکز آموزش عالی علمی کاربردی غیردولتی در استان های فارس و البرز وجود دارد، گفت: در سال جاری 6 مرکز آموزش عالی غیردولتی به صورت پودمانی در بخش کشاورزی در استان‌های گلستان، کردستان، بوشهر، تهران، اصفهان و زنجان راه اندازی می کنیم.
 
فلسفی افزود: همچنین مرکز آموزش عالی در استان البرز در رشته های «کاردانی فنی پرورش گاو» و «کاردانی فنی پرورش صنعتی طیور» و همچنین مرکز آموزش عالی در استان ایلام در رشته های «کاردانی فنی تولیدات زراعی»، «کاردانی فنی مرتع داری»، «کاردانی فنی پرورش زنبور عسل» و «کاردانی حفاظت و حمایت از منابع طبیعی» برای نخستین بار در سال تحصیلی جاری دانشجو جذب می کنند.
 
به گفته سرپرست موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی، با همکاری و هماهنگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از طریق کانون های دانش و صنعت در بخش کشاورزی 40 دانشجو که حتما باید کشاورززاده باشند در رشته کاردانی فنی تولید و فرآوری توت‌فرنگی در مقطع کاردانی بدون کنکور جذب خواهد شد و به صورت رایگان تحصیل خواهند کرد.
کد خبر 1687792

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha